|

Sjørøverbursdag – Inspirasjon og Idéer

Alt du trenger for å invitere til en vellykket og morsom sjørøverbursdag. Fra dekorasjoner og godteriposer til aktiviteter, sjørøvermat – og selvsagt sjørøverkaken!

Invitasjoner til sjørøverbursdag

Invitasjoner til sjørøverbursdag

– La alle barna få en forsmak på bursdagen med skikkelige sjørøverinvitasjoner. Da kan de glede seg sammen når invitasjonene blir gitt i barnehagen, eller om dere leverer de rett i postkassen.

Du kan enten lage invitasjonene selv, eller laste ned gratis invitasjoner til bursdagen her.

Hvis du vil lage noen selv, kan du for eksempel rive kantene av et ark, og så fukte det i mørk te. Da ser de gamle ut. Akkurat som et ekte sjørøverpapir. Gjør du dette, kan du også rulle det sammen og ta en hyssing rundt.

… Og kjenner du deg ekstra kreativ, kan du til og med legge invitasjonene i hver sin flaskepost 🍾

Her er i såfall 12 stk – glassflasker du kan bruke til flaskepost

Kostymer til sjørøverbursdag

Bursdagen blir mer spennende og minnerik hvis bursdagsbarn og gjester er kledd ut som sjørøvere. Ikke alle har et flunkende nytt sjørøverkostyme, men enkle ting kan gjøres for å kle ut barna når de kommer.

Alt dere trenger for enkel utkledning til en morsom sjørøverbursdag er:

Hvis bursdagsbarnet har lyst til å være en ekstra fin sjørøver, kan du se fine sjørøverkostymer for barn her.

Og her ser du noe av tilbehøret vi tilbyr til ekte sjørøvere

Slik kan du dekorere til sjørøverbursdagen

Dekorasjoner til sjørøverbursdag

I nettbutikken har vi massevis av forskjellig pynt som du kan bruke til sjørøverbursdagen. Alt fra vimpler, sjørøverflagg, ballonger, borddekorasjoner, popcornbeholdere, sjørøvermynter og masse annet.

Her kan du se alle temaer og pynt til sjørøverfest.

Til bordet kan du også bruke streamere eller serpentiner i gull, og sølv sammen med et av våre sjørøvertemaer som du ser på linken over.

Vil du gjøre enda mer ut av det hele, har vi også en stor halloween-kategori hvor mye passer utmerket som sjørøverpynt. Du kan besøke og scrolle nedover på denne siden.

Bursdagsleker og sjørøveraktiviteter

Leker og aktiviteter til sjørøverbursdag

Utkledning og ansiktsmaling til sjørøverbursdag

Når gjestene kommer kan dere begynne med å kle dere litt ut, for eksempel med sjørøverhatter, eller med bandanaer om du har det tilgjengelig. I tillegg kan dere ansiktsmale på bart og mørke øyne med en av våre fargestifter til ansiktsmaling, og kanskje sette på øyelapper.

Hvis de har på seg en hvit t-skjorte, kan dere kanskje også tegne en hodeskalle eller et piratskip på den – om foreldrene som avleverer gir lov. Fargen skal kunne vaskes av, men vi kan ikke garantere det 🙂

Det er en fin aktivitet å tegne på sin egen t-skjorte! Hvis dere ikke er så mange, kan det være verdt å handle et par rimelige pakker med hvite t-skjorter til barn. Du finner fort 3pk til 79,- og 99,- hos de store kjedene. Da kan de i så fall ha på denne sjørøverskjorten i bursdagen, og i tillegg – stolt ta den med hjem når bursdagen er over.

I tillegg kan dere feste på øyelapper på alle sjørøverne!

Men hva ellers gjorde sjørøverne da?

De gikk på planken! Og så fisket de nok masse!

Å gå på planken kan være så enkelt som at man balanserer på en planke og må hoppe ned i en rokkering som en voksen holder.

Og til fisking passer selvsagt godteposefisking perfekt. Fiskestangen kan være et kosteskaft eller en pinne med hyssing og klype i enden, og det fiskes ned bak en vegg, et blått laken eller pledd, eller ned bak verandarekkverket. En voksen fester godteposen til klypen og napper og drar litt i snøret.

Svømmeleken i stedet for stol-leken

I stedet for stol-leken, kan dere ha svømmeleken. Legg ut noen blå A3 ark på gulvet, eller bruk disse store sjørøverkartene, og spill sjørøvermusikk mens de ”svømmer” rundt på gulvet. Kaptein Sabeltann på Spotify gjør seg nå – og når dere stopper musikken innimellom, må alle forte seg å svømme til nærmeste ark-øy, og komme seg i sikkerhet.

Den som ikke rekker å komme seg til en egen øy, må stå på planken fra istad. For hvert barn som ikke rekker frem, husk å ta vekk en av ”øyene” når musikken begynner å spille igjen.

Det må alltid være et barn mer enn øyer for at leken skal kunne avsluttes.

Enhver sjørøverbursdag bør inneholde en ordentlig skattejakt

Sjørøverkart

Lag et kart av huset eller av hagen deres, og tegn på forskjellige kryss. På hvert kryss ligger det en liten skatt. For eksempel små leker, sjokoladehjerter, kjærligheter på pinne eller en ”neste ledetråd” hvis barna er store nok til å skjønne hva neste ledetråd betyr.

Til slutt kan skattejakten enten avsluttes med bursdagspinata, eller så konkluderer den i bursdagsbordet som står klart med sjørøvermat, kaker og noe godt å drikke.

Sjørøvermat til bursdagen

Dødmanns Fingre - Pølser til sjørøverbursdag
Dødmannsfingre

Alle sjørøvere spiste velsmakende mat, og spesielt når det var ekte sjørøverbursdag!

Her er det masse å velge blant; både pølser i brød, pizza, eller annen vanlig mat kan fort få sjørøverpreg på måten det serveres på.

I nettbutikken finner du matspyd formet som små sverd som er ypperlige til å stikke ned i for eksempel grønnsaker, pølser som du ser over eller i sjokoladekanonkuler.

Siden alle sjørøvere naturligvis er båtvante, er gelébåter helt ypperlig. Skjær en appelsin over på midten og ta ut appelsinkjøttet. Fyll halvdelene så med gelé, og vent til den stivner. Så er det enkelt å skjære ut gelébåtene etterpå. Sett i noen små sjørøverflagg, så har du dekorativ snacks som alle liker og synes er gøy.

En annen enkel idé er å bruke tagliatelle (bred spaghetti) og lage sjøtang med for eksempel kylling eller kjøttboller og hvit saus.

Bruker du noen minutter på pinterest, så finner du veldig raskt sjørøverinspirerte matbilder, eller så er et tips å søke opp ”halloween mat”. Det kan ofte brukes til sjørøver-servering også.

Sjørøverskip sjokoladekake

Sjokoladekake i et sjørøverskips-form har nesten alle fått servert en eller annen gang. Men den er like populær enda, og enkel å lage.

Lag en langpanne, og kutt til trekanter av den ene siden som du ”limer” oppå hverandre for å lage baug og sjørøverhytten bak. Her er forresten en fin oppskrift fra pinterest på hvordan du kan lage sjørøverskip av sjokoladekaken.

Husk å pynte med nonstop, seigmenn og sjørøverflagg! Kakelysene kan stikke litt ut fra siden som kanoner – men husk at kakelys fort renner utover om de ikke står helt rett.

Hva kan du legge oppi godteposene?

Om barna har fått øyelapper, papphatter eller noe annet da de kom i bursdagen, kan de selvfølgelig få lov å ta med seg det hjem. Og godteriposene de får er også stas å ta med fra bursdagen.

Enten dere lager skattejakt, hvor alle finner hver sin pose i en kurv etter krysset på kartet, eller om alle posene legges i en pinata – hva kan man egentlig fylle posene med?

Vårt forslag er da litt godteri, f.eks. sorte og røde sjokoladehjerter, en sjørøvermynt eller to, sjørøverfigurer og klistremerker, dessuten er tatoveringer og små smykker alltid populært.

Se vår kategori med sjørøverpynt for flere idéer og produkter

Se kategorien for sjørøverfest i nettbutikken

Vi håper du nå har fått noen gode idéer og inspirasjon til å planlegge deres egen råkule sjørøverbursdag!

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dekorama er beskyttet av Google reCAPTCHA