Hvordan lage en candybar?

Candybar har blitt veldig populært til bryllup de siste årene, og nå er det også en del som velger å ha en liten candybar til både dåp, konfirmasjon, bursdag og andre tilstelninger i tillegg. Men hva er egentlig en candybar, hvor mye godteri trenger du per person, og hva trenger du for å lage en vellykket candybar?

Hva er en candybar?

En candybar er intet annen enn en «bar» eller buffét som består av godteri og pynt! Og det kan være hva som helst av godteri, og nesten hva som helst av pynt.

Enten sjokolade, drops, kjærligheter på pinne eller marshmallows, karameller og alt annet du kan tenke på som er godteri er det bare å sette frem. Så lenge det oppleves som godt (og helst usunt) er det ok å plassere på candybaren. Popcorn i fine popcornbegre er forresten også en god addon! Popcorn er rimelig, ser morsomt ut og smaker godt. Dessuten er det lett å få det til å se bugnende ut – som jo er litt av vitsen med hele bufféten!

En candybar skal ikke være sunn, det skal være noe som gjestene blir tilbudt, og som de føler det er lov å forsyne seg av – «akkurat i dag», så mye de vil, nettopp fordi det er en er spesiell dag som feires. Enten det er bryllup, bursdag, konfirmasjon, babyshower, firmafest eller sommerfest.

Hvordan lager man en vellykket candybar?

Det dekkes et eget bord med en festduk og utstyr til candybar som boller, skåler og krukker som fylles av godteri, og som gjestene kan plukke opp i sine egne godteriposer som selvfølgelig bør ligge ved siden av.

En candybar åpner muligheter for å gi gjestene en skikkelig wow-opplevelse! Både fordi det bugner – og det føles «lov» å spise så mye man vil, og samtidig fordi det ser så fint og lekkert ut. TIPS: Sett gjerne på noen stickers på skålene og krukkene, med oppfordring til å forsyne seg!

En candybuffét ser lekkert ut fordi fargerikt godteri ser innbydende ut i seg selv, og samtidig skapes det en naturlig plass hvor du vil føle at det er lett å pynte med forskjellige effekter som kanskje ikke er så lett å få til overalt ellers.

Blant annet papirsugerør i forskjellige farger, cellofanposer og fargerike godteriposer, vimpler, flagg, picks, tags, streamers, konfetti, serptentiner, pyntebånd – og helt sikkert en masse annet passer utmerket til en candybuffét. Noen te-lys eller stearinlys innimellom alt det gode setter prikken over i’en, og så kanskje en vimpel eller flaggbanner som henger over – og vips har du ÅRETS candybuffét, som både du og gjestene vil ha friskt i minnet lenge.

En candybar er altså det perfekte stedet å pynte til festen, med all den pynten du egentlig har lyst til å bruke, men som kanskje ikke alltid passer like godt på eksempelvis bryllupsbordet.

Samtidig er en candybar en fin minglingsplass! For hvem på en fest er det som i løpet av kvelden ikke er bortom et stort bord hvor det tilbys masse godteri? Alle liker jo godteri, mer enn vi selv liker å innrømme – og når det blir tilbudt på en så overveldene måte som på et buffétbord, vil nok alle snike til seg en liten plass. GOD stemning med andre ord, og mange fine minner.

Utstyr til candybuffét

Utstyr til candybar kan være så mangt, men først og fremst er det jo viktig med godteriene, og som nevnt over er det bra med krukker, skåler og boller til godteri, og så er det jo nødvendig med enten godteriposer, kremmerhus eller cellofanposer til gjestene. I tillegg bør det være noe å ta godteriet med, enten godteriskjeer eller godteriklyper for at man skal slippe å plukke med hendene.

Alt i alt er dette overkommelig for de fleste, og regner du ca. 1.5 hg – 2 hg godteri til hver gjest, har du sannsynligvis nok!

Under har vi valgt ut noen veldig få av produktene du finner bak (alle) linkene i dette innlegget. Klikker du deg inn på et av produktene under, vil du også se kategorien det ligger i, og kan dermed finne alle de andre produktene som ligner.

Lykke til med candybufféten!

Similar Posts