|

Tips til Barnebursdag

Det skal heldigvis ikke mye til å skape en super bursdagsfeiring for barna våre. Unger er vel uten sidestykke det mest takknemlige publikumet en kan ha. Allikevel er det alltids praktisk å ha en liten plan på ting, så under har vi skrevet ned noen gode tips til barnebursdag.

Kanskje det til og med er den første barnebursdagen du skal ha i hus, og kjenner et lite snev av prestasjonsangst. Ikke uvanlig i såfall. Du åpner jo hjemmet for både en flokk med unger, i tillegg til noen av foreldrene deres.

Og ønsket er jo at alle skal ha det hyggelig!

Gjør deg klar for 10 av våre beste tips til barnebursdag som surfer dere vellykket gjennom ettermiddagen. (Eller lørdagen).

(Vi har også tatt med noen linker til bursdagsprodukter under de forskjellige tipsene, slik at det er enkelt å finne det du eventuelt trenger) 😊

10 tips til en vellykket barnebursdag

God stemning i bursdag med 10 gode tips til feiring av barnebursdag

1. Velg et bursdagstema for barnebursdagen aller først

Når temaet er bestemt vet du også fargen på både pynt og eventuelt kake som skal bakes, eller gelé som skal stivnes, dessuten har du invitasjonene klare.

Her kan dere kjøpe pynt til barnebursdag med rask levering!

2. Send ut invitasjonene ca. 1 uke før barnebursdagen

Enten du legger dem i postkassen, eller tar dem med i barnehagen har vi laget noen fine bursdagsinvitasjoner som du kan skrive ut selv.

Du kan også bestille ferdige invitasjoner som du finner under hvert av bursdagstemaene, de kommer også med konvolutter. De følger også selvfølgelig temaet dere har valgt, og så er det enkelt og går fort!

3. Et godt tips til barnebursdag er: Masse ballonger!

Ballonger skaper glede og stemning for barna, og dessuten er det jo dekorativt og fint!

Heng noen opp ved postkassen, eller foran inngangsdøren på huset. Legg også gjerne noen ballonger på gulvet. De er morsomme å sparke på, og dét alene er en umiddelbar «isbryter» for sjenerte barn.

Det er dessuten alltid stas å få med seg en ballong hjem fra bursdagen.

Det er ensfargede pastellballonger og ensfargede metallicballonger det går mest av i nettbutikken. Miks og match med farger for å ta inn fargen fra bursdagstemaet. Og husk ballongtråd!

Ha masse ballonger i barnebursdagen

4. Dekorasjoner som skaper stemning i bursdagen

Serpentiner som ligger krøllete bortover bordet blir det skikkelig bursdagsstemning av, dessuten er det rimelig og dekorativt!

Dekor og pynt som henger ned fra taket er også et godt tips til barnebursdag. Takdekorasjoner er lette å feste med litt tape, de henger høyt nok til at ungene ikke får tak i dem, samtidig som de skaper en god følelse av bursdagsfeiring.

5. Tidsmessig er 2-3 timer mer enn nok

Med et litt planlagt tidsskjema, rekker dere da både å ønske velkommen, spise mat og kaker, åpne presanger, få godteriposen og selvfølgelig ha tid til lek og moro!

Bursdag utover 3 timer anbefales ikke. Da ender det fort opp med for slitne unger (og foreldre), og det skaper som kjent ingen god stemning for en avslutning på bursdagen.

6. Sett gjerne opp et bord på tvers, som er pølse- eller pizzabod!

En liten pølse i brød-bod eller en hjemmelaget liten pizza-restaurant med en eller to voksne som serverer er gøy.

Da kan de gå å hente når de vil ha mer, og dere voksne ordner med ketchup og tilbehør. Som oftest blir det mindre søl og gris da. – Som i sin tur gjør at puter, gardiner og øvrige møbler slipper å sendes på rens.

– Det enkle er ofte det beste 🙂

Pizza og pølser - serveringstips til barnebursdag

7. Ha godteriposer og gi en til hver

Godteriposene er det som ofte blir aller mest populært for bursdagens deltakere. Unngå å sette på skåler med godteri. Det ender opp med at noen spiser mye, mens sjenerte barn ikke får noe.

Med godteriposer – en til hver – slipper du i tillegg at ketchup-rester på fingrene fra pølseserveringen blir gnidd utover smågodt-krokodillene og sjokoladebitene.

8. Lag en aktivitet ut av godteriposene

For eksempel fiskedam-lek, skattejakt eller om dere velger å ha en pinata-lek.

Sistnevnte er utrolig populært. Her finner du pinata, her finner du godteriposer med bursdagsdesign, og her kan du få flere og mer utfyllende tips til leker i barnebursdag.

9. Kaker, dessert og snacks i bursdagen

En sjokoladekake eller gelé-kopper med vaniljesaus både ser godt ut og smaker godt. 

Husk allikevel at mange barn er mest glad i å se på kaker, ikke spise dem – så alternativet med f.eks. gelékopper / gelékake som serveres med vaniljesaus er ofte bedre, hvis du går for å bli en populær bursdagsvert!

Dessuten er popcorn er et veldig godt tips til barnebursdag, synes vi! De aller fleste liker popcorn. Det er lett å spise etter både mat og kaker, og dessuten går det an å støvsuge opp det som havner på teppet.

– Akkurat dét er ikke like enkelt med gelé eller kakeglasur.

Her finner du noen bursdagsvennlige og fine popcornbegre og popcornesker

Popcornbegre er et godt tips til barnebursdag

10. Når skal dere åpne presanger? 

Innimellom pizzaspising, godterisluking og leking med desserten, kan dere åpne presanger. 

En skikkelig gjenganger rundt presangåpningen er flasketuten peker på: Sett alle barna i en ring, og det barnet som flasketuten peker på er den som får gi sin gave til bursdagsbarnet. 10 barn = ca. 20-25 minutter.

På denne måten får alle vist frem det de gir, og bursdagsbarnet får tid til å si takk!

Bonus: Flere tips til barnebursdag

1. Det første bonustipset er å holde det enkelt!

Gjestene er virkelig ikke kravstore. Det er gleden av bare å få være med vennene og bursdagsbarnet i bursdagen som betyr aller mest!

2. Bursdagstemaer av papp er superpraktisk!

Skal du først holde det enkelt, kan det ikke bli enklere enn å dekke på med papp. Ikke bare ser det fint og morsomt ut for både bursdagsbarn og gjester, men det er enkelt å rydde sammen etterpå.

Gå én runde rundt bordet med en pose, og sveip alt oppi – så er du ferdig med opprydningen på 1 minutt.

3. Alliér dere med et par foreldre

Har dere invitert mange barn, kan vi anbefale at dere avtaler med et par andre foreldre. De søte små har det jo med å være spredt i alle husets hjørner på et blunk, og da kan det være fint med noen ekstra øyene, og et par sett med ekstra armer.

Husk også å be om et telefonnummer når barnet blir levert, så du kan ringe hvis det skulle skje noe, om de som avleverer ikke blir for kaffe!

4. Barn er veldig forskjellige!

Andre barn er sjeldent helt like dine egne – og noen kan ha mye rart for seg. Forsøk å følge med så godt dere kan, og sørg for at de mest sjenerte barna også koser seg. Er du eller en annen voksen synlig, og snakker litt med dem, føler de seg mye tryggere. 

Følger du våre tips til barnebursdag er vi sikre på at alle gjester og selvfølgelig bursdagsbarnet vil få en fantastisk opplevelse av feiringen – og ikke minst gode minner fra dagen!

Vi ønsker dere og bursdagsbarnet en super bursdagsfeiring, og gratulerer med dagen!

Similar Posts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dekorama er beskyttet av Google reCAPTCHA