Matservering i Barnebursdag – Er du kunstner?

Etter noen år på internett med nesten daglig surfing på facebook, pinterest, instagram osv., så kommer man stadig vekk over såkalte inspirasjonsbilder av både bursdagsmat og annen mat – og felles for disse inspirasjonsbildene er at serveringen ser nesten ut til å inneha 5 Michelinstjerner – selv om det blir servert til åtte 5-åringer i barnebursdag.

Hva skjedde med den tiden da bursdagsmaten var en pizza, eller pølser i vanlige brød, etterfulgt av en firkantet *skikkelig hjemmelaget* sjokoladekake som ble satt på bordet, rett ved siden av den enten gule, røde eller grønne geléen? Og hvis mammaen til bursdagsbarnet tok skikkelig i, var det kanskje 2 farger på geléen.

Noen ganger føles de inspirasjonsbildene nærmest som et hån mot mine egne bakekunster :p For når jeg virkelig forsøker å bake noe så fint – sånn som de klarer på facebook – så passer resultatet mitt mer inn i et type Nailed-It-galleri 😉

For å forklare hva jeg mener med et beskrivende bilde – se bildet på toppen her.. Det til høyre ligner nok mest når jeg briljererer med bakekunnskapene mine.

– Og tar jeg ikke feil, er det kanskje noen som deler denne opplevelsen?

Jeg har lyst til å slå et slag for oss vanlige, som gjør så godt vi kan – og gleder oss over at barna koser seg rundt bursdagsbordet, selv om det mest spennende som står der er muffins med nonstopper. Men det er jammen godt det også, og barna er jo like fornøyd! Dessuten tar det 30 minutter, og ikke timesvis (+ tiden det tar å redigere bildene for deling på facebook).

Helt ærlig tror jeg det er viktig å huske på at de bildene som blir delt 350.000 ganger på facebook er unntaket som bekrefter regelen. For det er jo nettopp sånt som blir delt, fordi det er så utrolig godt gjort. For det SER jo virkelig flott ut! Men det er heldigvis ikke «gjengs».

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette, annet enn at jeg vil minne alle oss «normalt kjøkkenvante mennesker» på at det heldigvis fremdeles er HELT OK å servere Toro Langpanne, med vanlig kakao og melisglasur, gelé i glassboller og ordinære pølser i ordinære brød, som ikke ser ut som noe annet enn pølser i brød når det er barnebursdag. Vi er gode foreldre allikevel! :p

Vi skal i allefall slippe å føle pinligheten av å servere muffins som ikke bærer egenskapen av å bli delt mer enn toppen 2 ganger på facebook – og det ville vært en god dag.

Jeg legger ved noen fine produkter som passer til matservering i barnebursdag – for er du som meg, har du begrenset med tid – og da er det jo superfint med pynt og tilbehør som gjør det hele litt unikt og spennende allikevel, selv om cupcakes-kunstverkene får overlates til de som virkelig kan det 🙂

Har du noen nailed-it bilder, eller noen artige opplevelser når du har forsøkt å lage noe ekstraordinært (med et litt mindre ekstraordinært resultat), så ikke vær redd for å dele i kommentarfeltet under 🙂

– Anniken

Similar Posts