Tips til leker i barnebursdag

Her tenkte jeg å komme med noen tips til leker i barnebursdag, fordi selv om barn alltid finner på noe å gjøre kan det alltids være greit å ha en liten kjøreplan for ettermiddagen. Både så ikke det blir helt kaos, men også for at ingen skal føle seg utenfor.

Tips til leker i barnebursdag

Barna synes jo alltid det er rasende festlig om de voksne er med på leken, og da kan det være greit å ha klare noen leker! Så når bursdagsinvitasjonene er sendt ut, bordet til barnebursdagen er ferdig pyntet og kaken er ferdig bakt, er det på tide å finne på hva som skjer når maten og kakene er konsumert. Det finnes mange leker til barnebursdag, og her skal jeg nevne noen få av de beste og morsomste bursdagslekene jeg vet om.

Spisekonkurranser

Selv om du selvfølgelig serverer mat og kake i bursdagen, er det helt andre typer spisekonkurranser jeg tenker på her.

1. Lakrissnører

Kjøp inn noen poser av Malaco lakrissnører. Alt avhengig av alder og størrelse på munn og mage på barna, så vurder om du skal ha 1 eller 2 snører som er knyttet sammen.

Det er om å gjøre å spise opp sitt lakrissnøre først, uten å hjelpe til med hendene. Konkurransen holdes for alle barna samtidig.

2. Epler i bolle med vann (Anbefaler å ta denne utendørs)

En bolle med mye vann og så noen epler oppi vannbadet. Her er det om å gjøre å hente opp et eple fra vannet, uten å bruke hendene – kun tenner er lov. En fryktelig frustrerende geskjeft husker jeg godt fra barndomsdagene!

Godtepose-konkurranser

1. Godtepose-fiske

Antakeligvis den konkurransen hvor de minste barna er ivrigst. Barna står med en fiskestang – pinne med hyssing eller noe annet, og fisker over rekkverket på verandaen, eller over et pledd som er hengt opp. Under verandaen, eller på baksiden av pleddet biter alltid fisken! Her står nemlig noen å klyper fast godteposen med klesklypen på fiskesnøret. Husk å dra ordentlig godt i snøret når posen er på! Det er så GØY når det napper ordentlig! Stilige godteposer til bursdagen finner du her

2. Skattejakt

Et annet godt tips til leker i barnebursdag er skattejakter! Legg noen skjulte spor rundt i huset, i uthuset, i hagen, nede i kjelleren. Den ene ledetråden, viser til den neste, som viser til den tredje, fjerde og femte osv. Helt til sist finnes skatten, og dette er jo gjerne godteposene! Her får barna både en oppgave de løser sammen, og som samtidig tar litt tid. Det er helt utrolig hvor mye glede en skattejakt i barnebursdagen kan skape.

3. Stol-leken

Denne kan selvfølgelig lekes på mange måter, men min favorittmåte da jeg var jeg liten, var at etterhvert som man gikk ut av leken, fikk man godteposen. Dermed var det ikke så ille å være dårligst. Mens det allikevel er morsomt å være den som sitter igjen. Både godtepose og seier i stol-leken.

Piñata bursdagslek

En ting som slår godt an i alle barnebursdager, er å la barna få prøve seg på å sprekke en piñata! Alle barna står da etter hverandre i kø, og så får de et slag hver. Husk å holde avstand mellom køen som venter på tur, til den som har sin tur til å slå på piñataen. Dette bør en eller kanskje to voksne passe på. Denne aktiviteten gir jo selvfølgelig premien til slutt – som er godteri og eventuelt leker som renner ut av piñataen straks den sprekker. Kjøper du Piñata av Dekorama, er du sikker på at du får en som ser flott ut, og som det er plass til både løst godteri, men også ferdige godteriposer oppi. Sistnevnte kan være veldig lurt, slik at de mest sjenerte barna også får like mye bursdagsgodteri som de som er mer frempå. Når det lander 8 godteriposer på bakken, og det er 8 barn i bursdagsselskapet – får alle hver sin. I stedet for at det renner masse løst ut, og så er det om å gjøre å «karre til seg» mest mulig. Da blir det fort urettferdig.

Vil du se hva vi har til godteri kan du klikke her – og så filtrere etter Anledning -> Bursdag

Hvor kan du henge Piñataen?

Et fint sted er selvfølgelig i hagen – oppe i et tre, eller på verandaen. Man kan velge om den skal henge fast, eller om en av de voksne skal kunne justere høyden, ved å holde i den ene enden av tauet, som henger over for eksempel en gren. Har dere god plass inne, og været ikke tillater at dette gjøres ute, kan den henge under en trapp, eller fra en krok i taket. Det viktigste er at dere har litt plass, så den som slår ikke treffer noe annet enn det som er meningen – Piñataen!

Det finnes også PULL-piñataer. Disse kommer med tråder som henger ned, hvor kun en av trådene åpner piñataen. Da står barna i kø, og så kommer en og en frem og får trekke i snoren. En litt snillere variant for de mindre barna.

Flere konkurranser

1. Tegn halen på grisen-konkurransen

Tegn en gris på et a3-papir, og heng arket opp på en vegg eller en tavle. Grisen kan være så enkel som 2 rundinger inni hverandre, og i den minste (innerste) rundingen, tegner du to øyne og nesen. Så er det barnas tur til å tegne halen på grisen, som bør treffe den ytterste ringens ytterkant så godt som mulig. Utfordringen er jo selvsagt at deltakerne har bind foran øynene. Det blir mange rart plasserte grise-hale-kruseduller på arket av sånt. Husk å før barnet bort til tegningen, så slipper du å få masse tusjstreker på veggen.

2. Ballong-sisten

Alle barna får bundet en ballong til et av bena med hyssing eller lignende. Når alle har en ballong på det ene benet, stiller de seg i ring med hverandre. Når den voksne roper «Klar-ferdig-gå» – så er det om å gjøre å passe på sin egen ballong, mens man prøver å smelle de andre deltakernes ballonger. Den siste som står igjen med luftfylt ballong, har vunnet.

3. Sko-leken

Alle barna tar av skoene, og skoene samles i en stor haug. Hultetibulter. Når skoene er på plass i haugen, får de bind foran øynene. Når alt er klart og startskuddet går, er det om å gjøre å finne og å få på sine egne sko først.

Kom gjerne med innspill til glede for andre kunder som leser dette! Har du noen andre gode tips til leker i barnebursdag?

Similar Posts

One Comment

  1. Takk for gode tips, her er et til…

    Når pakkene skal åpnes, kan det gjøre med «flasketuten peker på».
    Da pleier vi å sette alle ungene i en ring på gulvet, og så sitter de med gaven de gir på fanget. Og så begynner bursdagsbarnet å snurre flasken, og den som den peker på gir sin gave. Den som har gitt sin gave, er den som snurrer neste gang. Før flasken snurrer på nytt, åpner bursdagsbarnet gaven, og da får alle se hvem som gir hva. Det er en hyggelig måte å både få å gi gavene på i en barnebursdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dekorama er beskyttet av Google reCAPTCHA