Lyseblå smørkrem – oppskrift

Lyseblå smørkrem til sjokoladekake ble laget da 1-årsdagen til yngstemann ble feiret. Dessverre glemte jeg å ta bilde av kremen jeg laget, så dermed er bildet over lånt fra Wilton og google images. (Takk for lånet Wilton!)

I bunn og grunn ble smørkremen jeg laget nokså lik i fargen, bortsett fra at jeg kun brukte den som et underlag for fondant-lokket på kaken jeg bakte, og altså ikke som glasur over hele kaken.

Fondant skjuler jo alt, og får kaken til å se veldig profesjonell ut, men smørkrem bruker jeg under fondanten av flere grunner:

1. Det smaker veldig godt, og kaken blir ikke så tørr.

2. Lager man hvit fondant vil en mørk sjokoladekake fort kunne skinne litt igjennom – og da vil en smørkrem i fondantens farge gjøre sitt til for at det ser enda bedre ut 😀

3. Det er så enkelt å lage – så hvorfor ikke

Sjekk også ut hvordan vi laget hjemmelaget marshmallowsfondant!

Dette trenger du til smørkrem som holder til en rund en-lags sjokoladekake.
(Vil du kutte kaken i to, og ha smørkrem i midten også, så lag dobbel porsjon):

  • 100 gram romtemperert margarin
  • 300 gram melis
  • 2 teskjeer vaniljesukker
  • 2-3 spiseskjeer melk
  • Matfarge eller konditorfarge i den fargen du vil ha

Sørg for at margarinen er nokså temperert, på grensen til å smelte

Ha smør og melis oppi en bolle og pisk dette sammen med en miksmaster til du får en krem-aktig konsistens. Ta oppi vaniljesukkeret pisket alt godt sammen. (Det skal ikke se smuldrete ut)

Så heller du oppi én og én spiseskje med melk. Du merker når det ser ut som krem, og det er ikke sikkert du trenger den siste spiseskjeen med væske. Husk at du antakelig skal bruke konditorfarge eller matfarge oppi også, og det alene er også rennende – og det er noen ganger så lite som skal til.

Du kan også bruke en annen væske en melk, men jeg liker melk best til sjokoladekake som jeg laget da. Juice eller en annen type fruktsmak kan også være veldig godt avhengig av hvilken kake du baker 😉

Hvis du vil ha helt hvit smørkrem, dropper du selvfølgelig fargen – så tar melisen seg av å gjøre det hvitt for deg.

Denne smørkremen smører du på kaken som om det skulle vært vanlig glasur. Enkelt som bare det, og veldig godt!

Har du laget en god kake, og ble du fornøyd med resultatet? Send oss et bilde via facebook eller Instagram, så legger vi det gjerne ut! 🙂

Similar Posts