Farge sitroner med konditorfarge

Har du lyst til å farge sitroner med matfarge eller konditorfarge? Nå kan det hende jeg ødelegger en god festplan, og da beklager jeg – men rett skal jo være rett!

Du har kanskje sett bilder som det over på facebook, instagram eller pinterest, eventuelt et bilde som det her:

– og du og du! Så utrolig stilig det ser ut :p

Å nå tar jeg kanskje knekken på den ivrige følelsen du sitter med – men dessverre er ikke dette ekte bilder av en flink og kreativ husmor fra USA som har en super DIY-oppskrift.

De er nok laget i photoshop alle sammen, og er omtrent like ekte som bildet under …

Altså falskt 🙁

Allikevel måtte jeg jo teste ut idéen med egne sitroner og konditorfarge, for det hadde jo vært kjempefestlig å servert røde, grønne og blå sitroner i en vannvugge – som isbiter! 🙂 Og faktisk så går det an å farge sitroner med konditorfarge! Men ikke hele sitronen, og det blir heller ikke et like godt resultat som grafikere får til i Photoshop.

Men for å få et så godt resultat som mulig, bør det brukes store mengder med konditorfarge, og sitronskivene må trekke leeenge i vannet.

1. Kutt en sitron i skiver

2. Lag et vannbad som er farget med mye konditorfarge.

3. Legg sitronskivene oppi, og la de ligge i et par timer slik at de trekker til seg fargen.

4. Du bruker selvfølgelig de fargene du selv vil.

På mitt forsøk fikk jeg iallefall ikke til å farge hele sitronen, det kan jo hende det går bedre om man bruker geléfarge eller matfarge som har en mer konsentrert farge.

Har du forsøkt med matfarge, eller på annen måte fått farget hele sitronen, så kommentér gjerne under hvordan – vi lærer gjerne en bedre metode 😉

– Anniken

Similar Posts