Hjemmelaget Marshmallowsfondant

Hjemmelaget MMF – Marshmallowsfondant

I dag har jeg laget marshmallowsfondant, eller MMF som det forkortes med – sikkert fordi alle må dobbelsjekke stavemåten til marshmallowsfondant hver gang det skal skrives.

Har du noen gang sett en kake som er så fin at den nesten ser kunstig ut?

Da har du sikkert vært vitne til en kake hvor pynten hovedsaklig består av fondant.

Hjemmelaget MMF kan farges i alle farger med matfarge (kan også bruke konditorfarge om den skal ha lys farge), den er lett å jobbe med og det ser veldig proft ut. Den kan sammenlignes med marsipan, og har i nærheten av samme konsistens, men den er enklere å lage. (I allefall til en viss grad)

Selv om du kan kjøpe fondant ferdig – så skal jeg komme med oppskriften og metoden jeg bruker på hjemmelaget marshmallowsfondant her.

Sånn her lager du hjemmelaget mmf som er nok til å dekke en rund kake:

  • 200 gram med marshmallows
  • 2 spiseskjeer vann
  • 2 spiseskjeer Flott Matfett
  • ca. 300 gram melis
  • Eventuell konditorfarge / matfarge

Gjør så følgende:

Putt marshmallowsene oppi en bakebolle, og tilsett 2 spiseskjeer vann (Husk at det er så lite vann, at om du bruker eks. konditorfarge i tillegg, må du enten ta desto mindre vann, eller desto mer melis)

Har du micro kan du smelte marshmallowsene i den. 35-40 sekunders intervaller, pass på så de ikke blir brent – så ta bollen inn og ut av microen 2-3 ganger til alt er smeltet.

Jeg liker ikke å bruke micro – og smelter derfor marshmallowsen i vannbad i stedet. Ta en stor kjele med varmtvann og kok det opp. Klipp opp marshmallowsene 1-2 ganger. Legg alle bitene oppi en bakebolle. Sett bollen oppi vannbadet som koker. Rør rundt med en spiseskje til det er en flytende masse, og alt er smeltet.

Når det meste er smeltet, så tilfør matfettet og rør rundt til det er blandet.

Hell oppi melisen, litt og litt av gangen. Smør matfett på benken og på hendene og begynn å elt deigen som om du baker boller.

ADVARSEL: Jeg tror det er umulig å lage noe som er mer klissete. Helt seriøst – dette ER det mest klissete du overhodet kan klare å lage, så sørg for at du ikke trenger å åpne skapdører osv. for å hente mer melis om du trenger mer av det. Da har du marshmallowsklister som kan markedsføres som superlim, på skapdørene dine til evig tid!

Men tilbake til det du holder på med.. Elt i vei til deigen blir fin og god å jobbe med.

Nå har du en fin liten deig med marshmallowsfondant som du kan lage kule-figurer med, ha som lokk over kaker, trykke ut blomster og andre former.

Første gang jeg laget denne MMF’en, gjorde jeg selvfølgelig kunsstykket å ta i 100 gram for lite melis, og i tillegg brukte jeg sikkert 2 spiseskjeer med konditorfarge. Jeg var sikker på at jeg aldri kom til å se en ren kjøkkenbenk igjen. Det ble lim – men det gikk bort 🙂

Føler du deg ikke klar for å lage en egen MMF, eller gikk lei etter samme klissete opplevelse som meg, finnes det ferdig fondant å få kjøpt.

Har du laget hjemmelaget Marshmallowsfondant noen gang? Hva pleier du å gjøre?

Similar Posts